Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

První úsek oprav trati Břeclav-Znojmo je hotový. Rekonstrukce trati Valtice - Mikulov začne příští rok

Železničáři v závěru října dokončili rekonstrukci části trati Znojmo - Břeclav v úseku Boří les - Valtice a příští rok se chystají na navazující úsek Valtice - Mikulov. Za stavební práce utratí 1,06 miliardy korun. Přínosem bude komfortnější nástup ve vybraných stanicích a zastávkách, zkrácení jízdní doby zvýšením maximální rychlosti na 120 kilometrů za hodinu a lepší organizace jízdního řádu. 

Práce na prvním úseku začaly letos na jaře a měly skončit dříve. Do stavby však zasáhly nepříznivě klimatické podmínky, udělaly se navíc přípravné práce pro dálkové řízení trati a také se ukázalo, že je větší množství zeminy kontaminované ropnými látkami, kterou bylo nutné odtěžit.

Nově a komfortněji cestující nastupují ve Valticích a zastávce Valtice město. Příští rok se dočkají také cestující v Mikulově a Sedlci u Mikulova.

Práce spojené s nepřetržitou výlukou začnou 3. dubna a mají trvat až do 2. října, místo vlaků bude z Valtic do Novosedel jezdit autobus. Nově vznikne v Sedlci místo zastávky stanice s možností křižování vlaků. Mikulov čeká redukce kolejiště a vytvoření nových nástupišť.

V současnosti jezdí vlaky ze Znojma do Břeclavi maximální rychlostí 80 kilometrů za hodinu, zvýší se až na 120. Dnes osobní vlaky urazí 69 kilometrů zhruba za 80 minut.

Zdroj ČTK

Štítky Valtice, Mikulov, Znojmo, Břeclav, Boří les, Sedlec, Novosedly

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První úsek oprav trati Břeclav-Znojmo je hotový. Rekonstrukce trati Valtice - Mikulov začne příští rok  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.