Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mladý řidič srazil cyklistu stojícího u kraje silnice. Muž i přes pomoc záchranářů zemřel

Tragická nehoda, při které vyhasl lidský život, se stala minulý pátek u Dubňan. Dvaadvacetiletý řidič Citroenu zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy na vzdálenost, na kterou má dostatečný rozhled a narazil do chodce s jízdním kolem stojícího u pravého okraje silnice.

Devětapadesátiletý chodec nejdřív spadl na kapotu a přední sklo auta, pak na silnici. Při srážce utrpěl těžká zranění, kterým i přes intenzivní pomoc lékařů podlehl. „Policisté s mladým řidičem provedli dechovou zkoušky i orientační test na přítomnost drog. Obě zkoušky měly negativní výsledek. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu Usmrcení z nedbalosti a událostí a mírou zavinění jednotlivých účastníků se dále zabýváme," uvedl mluvčí policistů Petr Zámečník.

„Velmi apelujeme na všechny účastníky silničního provozu, aby byli v tomto podzimním čase ostražití a nepodceňovali dobu snížené viditelnosti," dodal Zámečník. Poté dodal, že ať už se jedná o noc, stmívání, rozednívání nebo podzimní deště, každá drobná chyba může mít vážné nebo i fatální následky. Řidiči by měli jezdit takovou rychlostí, aby mohli včas a bezpečně reagovat na nečekanou situaci nebo překážku. Cyklisté a chodci by navíc neměli zapomínat na řádné osvětlení jízdních kol a užití reflexních prvků, které jsou od letoška povinnou výbavou každého chodce.

Foto PČR

Štítky silnice, Citroën, Dubňany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý řidič srazil cyklistu stojícího u kraje silnice. Muž i přes pomoc záchranářů zemřel  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.