Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Brně vyjelo zhruba sedmdesát taxíků na podporu pražských kolegů v boji proti Uberu

Na podporu pražských kolegů proti přepravní službě Uber dnes vyjelo v Brně od Riviéry na 70 vozů taxislužby na tuřanské letiště po velkém městském okruhu. Podle předsedy Cechu Taxi Czech Republic Radka Koláře jde o iniciativu zdola od jednotlivých taxikářů a dispečinků. V Brně soud Uber předběžným opatřením zakázal.

Taxikáři nechtějí Brno zablokovat, pouze dát najevo podporu kolegům z metropole, kteří dnes na znamení nesouhlasu s přepravními službami sdílené ekonomiky zablokovali pomalou jízdou cestu na pražské letiště. V Brně protestující taxíky vyjely krátce po poledni normální rychlostí, nikoliv záměrně pomalu jako v Praze. Provoz v postižených ulicích v Brně pouze na pár minut zhoustl, zůstal však plynulý. Jelikož se taxikáři vydali do provozu přes křižovatku u deváté brány brněnského výstaviště, šňůra taxi vozů se hned na začátku roztrhala. Na akci dohlížejí policisté, v koloně mezi taxikáři jsou čtyři policejní vozy.

V Brně začal Uber fungovat od 1. února, v červenci však Krajský soud v Brně službu zakázal, protože jde podle něj o běžnou taxislužbu. Auta a řidiči však nesplňují řadu požadavků, které taxikářům předepisuje zákon a místní vyhláška.

„Jedeme na podporu kolegů v Praze proti nečinnosti státních orgánů. Nás v Brně magistrát a primátor Petr Vokřál (ANO) maximálně podpořili. Nechápu, že když soud vydá předběžné opatření v Brně, v Praze nic takového nejde," řekl Kolář. V Brně je 450 koncesovaných taxikářů, Kolář původně odhadoval, že se zúčastní čtvrtina z nich.

Foto Události Brno | Zdroj ČTK

Štítky Brno, Uber, Radek Kolář, Česko, Praha, Silnice I/42, Krajský soud v Brně, Petr Vokřál, ANO 2011, Brněnské výstaviště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně vyjelo zhruba sedmdesát taxíků na podporu pražských kolegů v boji proti Uberu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.