Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Cestující na jižní Moravě čekají dvě delší vlakové výluky

Cestující na jižní Moravě čekají dvě delší výluky na železnici. Týdenní výluka bude na trati Brno - Jihlava mezi Zastávkou u Brna a Krahulovem, měsíc budou lidé cestovat autobusy mezi Tišnovem a Rožnou. První z výluk začala v sobotu, druhá začíná v pondělí. Autobusy a navazující vlaky budou po dobu výluky jezdit podle výlukových jízdních řádů, vyplývá z informací Českých drah a společnosti Kordis JMK.

Cestující mezi Brnem a Třebíčí jezdili autobusy téměř rok, nyní je čeká výluka od sobotního rána do pátečního odpoledne kvůli pracím na trati. Místo rychlíků jezdili v sobotu a neděli autobusy z Brna až do Okříšek, odjezd byl proti běžnému jízdnímu řádu uspíšen o deset minut. Osobní vlaky nejezdí ze Zastávky u Brna do Krahulova a z Brna odjíždějí podle běžného jízdního řádu. V některých obcích jsou zastávky mimo vlakovou zastávku a jsou umístěné podél hlavní silnice I/23 mezi Zastávkou a Třebíčí.

Od pondělí do pátku už se nebude jezdit pouze v úseku ze Zastávky do Třebíče, takže rychlíky budou nahrazovat autobusy v úseku Brno - Třebíč a osobní vlaky pouze ve vyloučeném úseku. Odjezdy rychlíků z Brna jsou opět o
deset minut uspíšené proti jízdnímu řádu.

Výluka mezi Tišnovem a Rožnou začne v pondělí a potrvá až do 16. října. Vlaky tam také nahradí autobusy, víkendový pár spěšných vlaků Pernštejn nahradí autobus až do Bystřice nad Pernštejnem. I na této trati zastaví autobusy v několika případech mimo železniční zastávku a speciální obsluhu podle výlukového jízdního řádu bude mít zastávka Prudká.
 

Foto MilujiBrno.cz | Zdroj ČTK

Štítky Brno, Jihomoravský kraj, jízdní řád, Třebíč, Tišnov, Rožná, Krahulov, České dráhy, Zastávka u Brna, KORDIS JMK, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cestující na jižní Moravě čekají dvě delší vlakové výluky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.