Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ode dneška se na víc než rok uzavře Valchařská ulice

V Brně se ode dneška na 14 měsíců uzavře kvůli opravám sítí, vozovky a tramvajové tratě Valchařská ulice. Řidiče z Bílovic nad Svitavou tak čeká dlouhá objížďka přes Ochoz u Brna. Tramvaje už od pondělí končí na Tomkově náměstí a dále do Obřan je vozí autobus linky 57. Přeložená je také cyklostezka podél Svitavy, která je součástí mezinárodní trasy EuroVelo 9, vyplývá z informací, které médiím poskytla Zuzana Šrámková z tiskového oddělení magistrátu. V sobotu se také na více než dva měsíce uzavře část Křenové ulice.

Valchařská ulice bude uzavřená od Tomkova náměstí až za Maloměřický most, kde se sbíhá s ulicemi Selskou a Dolnopolní. Řidiči, kteří pojedou do Maloměřic a Obřan, případně opačným směrem do centra Brna, pojedou objížďkou po Provazníkově a Karlově na Selskou. Tranzitní doprava, tedy auta od Bílovic nad Svitavou, musí jet po objížďce přes Kanice a Ochoz u Brna, odkud přijedou do Brna přes Líšeň a Vinohrady.

Část Selské ulice, která navazuje směrem do Obřan na Valchařskou, bude po dobu stavby asi 150 metrů průjezdná pouze směrem do centra od křižovatky se Švábenského po křižovatku s Valchařskou. Objížďka povede ulicemi Karlova, Vrbí a Slaměníkova.

Dopravní podnik kromě prodloužení linky 57 do Obřan náhradou za tramvaj zavedl pro linku 75 obousměrnou zastávku Obřanský most. Cyklostezka podél Svitavy bude odkloněná na pravý břeh řeky u mostu za Gargulákovou a dále Cacovickou k Cacovickému mlýnu a k lávce na ulici Olší, kde se napojí na svou trasu.

V sobotu se uzavře kvůli opravám také Křenová ulice od Koliště po Štěpánskou. Tramvaje budou jezdit po jedné koleji, auta neprojedou vůbec. Zastávka tramvaje se bude přesouvat před úřad práce a stavba má skončit na konci listopadu.

Dopravu v centru komplikují také opravy sítí na Kolišti. Budou pokračovat do konce podzimu s omezením počtu jízdních pruhů. Do příštího roku už se počítá s omezením pouze mezi křižovatkami s ulicemi Milady Horákové a Lidická, aktuálně omezení platí až na Žerotínovo náměstí.
   

Foto Kopemezabrno.cz, Google Maps | Zdroj ČTK

Štítky Brno, Obřany, oprava, Svitavy, Bílovice nad Svitavou, Ochoz u Brna, Milada Horáková, Silniční most, Úřad práce České republiky, Maloměřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ode dneška se na víc než rok uzavře Valchařská ulice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.