Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Z Černé Hory zmizí polovina tranzitu, dnes se znovu otevře most

V Černé Hoře na Blanensku od dneška bude polovina tranzitní dopravy, která od léta jezdí přes městys místo po silnici I/43. Ředitelství silic a dálnic mezi polednem a 13:00 provizorně zprovozní most na obchvatu. Projedou po něm auta ve směru od Brna na Svitavy.

Most je od 20. července zavřený, protože při jeho opravě se zjistilo, že je v havarijním stavu. Nyní je podepřený tak, že po něm mohou několik měsíců auta jezdit, v zimě se počítá s jeho demolicí a na jaře se má začít stavět nový. Po něm by se mělo začít jezdit na konci roku 2018.

Městysem nyní projíždí zhruba 15.000 aut denně včetně stovek kamionů. Kvůli tomu je v obci rychlost omezená na 30 kilometrů v hodině a vznikly nové přechody pro chodce, v některých místech je zakázané odbočování. Doprava směrem do Brna v obci zůstane.

Stále se také řeší, že by kamiony až do vybudování nového mostu jezdily objížďkou přes Mohelnici a Olomouc po dálnicích a nezatěžovaly tak Černou Horu. Tato objížďka spojující Svitavy s Brnem je o 60 kilometrů delší než
současná trasa po silnici I/43.

Podobně jako Černá Hora jsou na tom dlouhodobě Lipůvka, Milonice, Závist a Lažany, jimiž silnice prochází. Obce již desítky let marně čekají na stavbu dálnice D43.

Foto ČT24 | Zdroj ČTK

Štítky Černá Hora, silnice, dálnice, Brno, Svitavy, okres Blansko, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Černé Hory zmizí polovina tranzitu, dnes se znovu otevře most  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.