Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Po mostě u Černé Hory se bude znovu jezdit, musí se podepřít

Po mostě na silnici I/43 u Černé Hory na Blanensku se bude znovu provizorně jezdit od 13. září. Jelikož je v havarijním stavu, je nutné jej nejprve podepřít podle dokumentace, kterou má již Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zpracovanou. Budou po něm jezdit auta s omezením do 12 tun ve směru z Brna na Svitavy.

Výrazně se tak uleví Černé Hoře, přes kterou nyní jezdí zhruba 15.000 aut denně včetně kamionů a přes den v podstatě tvoří souvislé kolony pohybující se obcí třicetikilometrovou rychlostí. Most je zavřený od 20. července, kdy se při jeho opravě přišlo na to, že je v daleko horším stavu, než si silničáři mysleli.

ŘSD pracuje na tom, aby byly kamiony odkloněny po objízdné trase a nejezdily přes Černou Horu, což znamená zhruba o 60 kilometrů delší cestu ze Svitav na Mohelnici, Olomouc a zpátky k Brnu, což je téměř celé po dálnici.

Po mostě se bude jezdit patrně do začátku stavební sezony 2018, kdy se současný most zbourá a začne se stavět nový. „Pracujeme na projektové dokumentaci tak, aby nový most stál už na konci příštího roku," uvedl mluvčí ŘSD Jan Rýdl. Z toho vyplývá, že i současné provizorní otevření mostu bude dočasné a Černou Horou budou příští rok znovu jezdit kolony aut v obou směrech.

Foto ČT24 | Zdroj ČTK

Štítky Ředitelství silnic a dálnic, Brno, Svitava, okres Blansko, Olomouc, Mohelnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po mostě u Černé Hory se bude znovu jezdit, musí se podepřít  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.