Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Brně posiluje nový autobusový dopravce. FlixBus má vysoké ambice

Konkurence na autobusových vnitrostátních linkách v Česku vzroste. Německý autobusový dopravce FlixBus na tiskové konferenci oznámil, že od 17. srpna propojí svými spoji 17 tuzemských měst. Další vnitrostátní spojení společnost nasadí od 3. září. Mezi Brnem a Prahou vyjede každý den 28 autobusů. Společnost nabízí také přímé linky do Vídně, Budapešti či Bratislavy.

Na nejfrekventovanější lince Praha - Brno plánuje dopravce denně z obou měst vypravit dohromady 28 spojů, v některých případech budou intervaly mezi odjezdy jen 30 minut. Firma propojí mimo jiné také Prahu s Karlovými Vary, Brno s Ostravou nebo Ostravu s Olomoucí.

Pořízení nových autobusů pro české linky FlixBusu vyšlo přibližně na tři miliony eur, tedy asi 78 milionů Kč. „Všechny jsou na operativní leasing, což pro cestující znamená, že nikdy nepojedou v autobusu starším tři roky," uvedl Pavel Steiner, ředitel společnosti Umbrella, která s FlixBusem spolupracuje.

„Nově spuštěné linky jsou pouze začátek. Naším cílem je být jedničkou na klíčových linkách do roku 2018 a postupně zapojit do naší sítě celou Českou republiku," uvedl ředitel FlixBus pro ČR a Slovensko Pavel Prouza. Největším konkurentem FlixBusu v Česku je firma Student Agency podnikatele Radima Jančury, která provozuje autobusy pod značkou RegioJet.

Mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj uvedl, že firma udělá vše pro to, aby byla nadále pro zákazníky v Česku jedničkou s největším rozsahem služeb a spojení za nejvýhodnější ceny. „RegioJet aktuálně spojuje svými autobusy a vlaky více než 80 míst v České republice a na nejvytíženějších trasách jezdí každých 30 minut. Naše služby budeme dále rozšiřovat a na vývoj trhu budeme určitě reagovat a přijdeme s dalšími zvýhodněními pro zákazníky," dodal.  

FlixBus působí v Česku od roku 2014, spolupracuje zde především s přepravní společností Umbrella. Celkem firma prostřednictvím partnerských dopravců denně provozuje spoje do 1200 destinací ve 26 evropských zemích. Počet cestujících za Česko FlixBus neuvádí, pochlubil se ale jejich meziročním 50procentním nárůstem ve druhém letošním čtvrtletí.


Frekvence spojů dopravce Flixbus mezi Brnem a jinými městy ČR

Praha <> Brno 28 x

Brno <> Ostrava 9 x

Brno <> Olomouc 7 x

Ostrava<>Olomouc 7 x

Foto Flixbus | Zdroj ČTK

Štítky Brno, FlixBus, Česko, Praha, Ostrava, Vídeň, Budapešť, Bratislava, Olomouc, RegioJet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně posiluje nový autobusový dopravce. FlixBus má vysoké ambice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.