Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na jihomoravských silnicích zemřelo za sedm měsíců roku 33 lidí

Při dopravních nehodách, které se staly v Jihomoravském kraji letos v prvních sedmi měsících, zemřelo 33 lidí. Je to o 12 více než loni. Uvedl to vrchní komisař pro vnější službu jihomoravské policie Stanislav Hrdlička. Podle ředitele jihomoravských policistů Leoše Tržila je to však od roku 2011 jeden z nejnižších počtů usmrcených při nehodách.

Loni si na jižní Moravě nehody vyžádaly od ledna do července 21 obětí. „Letošních 33 obětí je od roku 2011 třetí nejnižší počet s úmrtími. Třeba v roce 2011 bylo za stejné období 39 mrtvých, v roce 2015 dokonce 41," uvedl Tržil.

Na vyšším počtu obětí nehod se podle něj podepsaly nehody, při kterých zemřelo více lidí. Nejtragičtější se stala počátkem letošních prázdnin mezi obcemi Vnorovy a Strážnice na Hodonínsku, kde při čelní srážce dvou aut zemřeli čtyři lidé. Policie zatím vyšetřování neukončila, není tedy jasné, kdo je viníkem.

Tržil uvedl, že nelze říct, proč je letos více zemřelých při nehodách. „O následcích nehody rozhoduje celá řada faktorů od rotace auta až po to, jestli se řidič mimo vozovku dostane pouze do pole, nebo narazí do betonového mostu a stromu," doplnil.

Podle Tržila často nehody zapříčiní řidiči, na druhé straně ale nemusí být vždy optimální silnice nebo její okolí, proto by mohlo být například více svodidel nebo značek upozorňujících na nebezpečné úseky. Za nebezpečné silnice označil například hlavní tah z Pohořelic do Znojma nebo z Brna na Svitavy, kde se často stávají dopravní nehody.

Foto PČR | Zdroj ČTK

Štítky silnice, havárie, Jihomoravský kraj, Vnorovy, Strážnice, okres Hodonín, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihomoravských silnicích zemřelo za sedm měsíců roku 33 lidí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.