Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Devatenáctiletý motorkář se čelně srazil a zůstal zaklíněný pod Felicií, na místě zemřel

Tragická dopravní nehoda se stala včera večer před devátou hodinou za obcí Čejkovice. Dva mladí motorkáři jeli za sebou na silnici směřující na Velké Bílovice. Oba dva nezvládli vybrat pravotočivou zatáčku. První se štěstím skončil v poli, druhou bohužel pod koly auta, kde vydechl naposledy.

Dvacetiletý motocyklista, který projížděl zatáčkou jako první, najel do protisměru, kde se těsně minul s protijedoucím osobním vozidlem Škoda Felicia, vyjel mimo silnici a havaroval v poli. Devatenáctiletý řidič motocyklu Suzuki jedoucí za ním, však takové štěstí neměl. S motorkou upadl, narazil čelně do osobního auta a zaklínil se pod škodovku. Jeho zranění byla natolik vážná, že jim na místě podlehl.

Bilance dopravní nehody je velmi smutná. O život přišel jeden mladý motorkář a druhý byl se zraněním převezen do nemocnice. Dechové zkoušky u řidiče osobního vozidla i zraněného motorkáře dopadly negativně.

„Uvedená událost je nyní samozřejmě v šetření. Chceme apelovat na všechny milovníky jedné stopy, aby byli na svých cestách velmi obezřetní. Mezi časté příčiny dopravních nehod kromě nezvládnutí řízení a nedodržení bezpečnostní vzdálenosti, bývá vysoká rychlost - oficiálně nepřizpůsobení rychlosti dopravně technickému stavu vozovky," uvedla mluvčí policie Kamila Haraštová.

„O tom, že někteří motocyklisté milují rychlou jízdu, není třeba polemizovat. Ovšem v situaci, kdy motorkář rychle projede zatáčku, je v náklonu a koly přejede do protisměru, nemá moc možností změnit směr jízdy a zabránit fatálnímu střetu," uzavřela mluvčí.

Foto PČR | Zdroj PČR

Štítky Škoda Felicia, Velké Bílovice, Suzuki

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Devatenáctiletý motorkář se čelně srazil a zůstal zaklíněný pod Felicií, na místě zemřel  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.