Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Brněnské letiště odbavilo desetitisícího pasažéra do Mnichova

Brněnské letiště dnes odbavilo desetitisícího pasažéra linky do Mnichova. Jedno z klíčových leteckých spojení bude v listopadu v provozu dva roky, uvedlo dnes Letiště Brno v tiskové zprávě. 

„To, že se nám podařilo za tak poměrně krátkou dobu dosáhnout takového zájmu u cestujících, považujeme za velký úspěch," uvedl Jiří Filip ml., vedoucí Odboru marketingu a obchodu LETIŠTĚ BRNO, a.s. Desetitisící pasažérkou, která nastoupila v Brně do letadla směr Mnichov, se stala osmadvacetiletá Lucie Jindřichovská z Kuřimi u Brna.

„Z Brna do Mnichova dnes letím služebně už asi po třicáté. Spoj mi velmi vyhovuje, protože dřív jsem musela cestovat složitě přes Vídeň," uvedla Jindřichovská. V současné době se průměrné vytížení sedadlové kapacity letadel pohybuje v úrovni kolem 50 procent, loni to bylo o šest procent méně. Na lince operují proudové letouny Embraer 135 o kapacitě 39 sedadel a větší Embraer 145 o kapacitě 49 míst.

Letiště Brno letos za první pololetí odbavilo 155.000 cestujících, což je o 18.000 více než loni. Ředitel Tomáš Plaček tento týden na tiskové konferenci uvedl, že letos se dá očekávat návrat aspoň k číslům z roku 2015. Loňský rok byl totiž kvůli propadu turismu s ohledem na mezinárodní situaci nejslabší za posledních sedm let.
 

Zdroj ČTK

Štítky Letiště Brno-Tuřany, Mnichov, Brno, Embraer, Jiří Filip, LETIŠTĚ BRNO a.s., Vídeň, Kuřim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské letiště odbavilo desetitisícího pasažéra do Mnichova  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.