Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mezi Brnem a Sokolnicemi začala dvoutýdenní vlaková výluka

Dvoutýdenní výluka dnes začala na trati mezi brněnským hlavním nádražím a stanicí Sokolnice-Telnice, kde vlaky jezdí jednou za hodinu a ve špičce po půl hodině. Místo vlaků budou jezdit autobusy a také se prodlouží trasy autobusových linek 509 a 610. Vyplývá to z informací společnosti Kordis JMK, která organizuje dopravu na jižní Moravě.

Místo vlaku bude jezdit podle pravidelného jízdního řádu autobusová linka xS2, od hlavního nádraží bude vyjíždět ze stanoviště u Uhelné ulice. Zastaví u nádraží v Brně-Chrlicích a u stanice Sokolnice-Telnice.

Linka 509 nebude končit v Komárově, ale pojede až k zastávce u Uhelné ulice. Linka 610, která jezdí z Dambořic do Sokolnic, pojede také k hlavnímu nádraží v Brně. V obou linkách bude možné použít i jízdenky Českých drah.

Vlaky pojedou jen v úseku Sokolnice-Telnice - Křenovice. Jsou součástí linky S2, která přes hlavní nádraží pokračuje směrem na Blansko a Březovou nad Svitavou. Jejich návaznost však není zajištěná celé léto kvůli výluce viaduktu mezi hlavním a židenickým nádražím.

Výluka do Sokolnic skončí 13. srpna, výluka na hlavním nádraží potrvá do 10. září.
 

Foto MilujiBrno.cz | Zdroj ČTK

Štítky Brno, hlavní nádraží, Sokolnice, KORDIS JMK, a.s., Jihomoravský kraj, České dráhy, Komárov, Dambořice, Blansko, Březová nad Svitavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi Brnem a Sokolnicemi začala dvoutýdenní vlaková výluka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.