Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Město zveřejnilo Plán mobility, Brňané ho můžou připomínkovat

Město dokončilo návrhovou část Plánu mobility. Nyní je zveřejněna na webových stránkách projektu www.mobilitabrno.cz . Čeká ji projednání s veřejností, odborníky a zástupci městských částí. Termín pro zaslání připomínek a komentářů je 30. dubna.

 

„Mobilita se týká nás všech. Každý z nás ráno musíme vstát a dopravit se do práce, odvést děti do škol, školky, jít nakoupit, nebo na výlet. Všichni vnímáme, že město je tak nějak celkově přecpané dopravou. Cílem dokumentu je řešit významné dopravní tahy v podobě velkého městského okruhu a radiál a obchvatů, ale také nabídnout lidem možnost se do práce dostat městskou hromadnou dopravou, na kole, nebo dokonce pěšky. Je to na každém, jakou možnost si zvolí. Jako město musíme lidem dát možnost si vybrat,“ uvedl náměstek pro oblast dopravy Matěj Hollan.

Návrhová část vychází z Vize mobility, která stanovuje oblasti změn a strategické cíle v oblasti mobility pro roky 2030 a 2050.

Připomínky k návrhové části je možné zaslat e-mailem na adresu: info@mobilitabrno.cz nebo poštou na adresu Odbor dopravy MMB, Referát městské mobility, Kounicova 67, 601 67 Brno.

V rámci projednání se také uskuteční veřejná diskuse 7. března od 17 hodin v Sále Otakara Motejla v Kanceláři veřejného ochránce práv. Více informací najdou občané na webových stránkách Plánu mobility.

Zdroj: MMB

Štítky Brno, Matěj Hollan, Silnice I/42, Otakar Motejl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město zveřejnilo Plán mobility, Brňané ho můžou připomínkovat  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.