Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ve Znojmě se opět po půl roce pracuje na stavbě obchvatu

Ve Znojmě se znovu pracuje na stavbě severní části silničního obchvatu od silnice I/38 k Únanovské. Stavba, která má stát 264 milionů korun a má být hotová v roce 2019, od loňského léta nepokračovala. Byla slavnostně zahájena, poté se ale kvůli problémům jedné ze stavebních firem už na stavbě loni nic nedělo.

Firma SDS Exmost se dostala postupně až do insolvence a propustila téměř všechny zaměstnance. Aktuálně se připravují základy mostů, celkem jich má být v této fázi postaveno pět. "Během letošního roku se počítá s dokončením mostu na ulici Únanovské a dokončením hrubé stavby mostů u židovského hřbitova, přes potok Leska a u křižovatky Kasárna," uvedla mluvčí města Zuzana Pastrňáková. U křižovatky se obchvat napojí na silnici I/38.

Stavbu obchvatu provázejí léta průtahů. Zhruba deset let stojí část obchvatu, která na obou koncích končí v polích a využívají ji in-line bruslaři. Ani nyní budovaná část auta ze zahlceného centra města zatím neodvede. K tomu je ještě potřeba postavit severovýchodní část obchvatu, k níž zatím nevydal stavební úřad územní rozhodnutí. Teprve poté část aut z centra zmizí. S úplným dokončením obchvatu až k silnici směrem na Hatě a do Rakouska se výhledově počítá po roce 2022.

V současnosti projede Znojmem na průtahu okolo 25.000 aut denně, očekává se, že obchvat by centru mohl odlehčit o 10.000 aut.

Zdroj: ČTK

Foto: David Molík

Štítky Znojmo, silnice, SDS Exmost, Kasárna, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Znojmě se opět po půl roce pracuje na stavbě obchvatu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.