Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

D1 mezi Kývalkou a Ostrovačicemi se po opravě postupně otevírá

Oprava dálnice D1 mezi Kývalkou a Ostrovačicemi na Brněnsku skončila, Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) úsek postupně otevírá. D1 tam bude ve směru na Prahu zcela průjezdná od čtvrtka, na Brno o víkendu. Rekonstrukce 3,5 kilometru dlouhého úseku stála přes 450 milionů korun bez DPH, sdělil mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Ve směru na Prahu bude komunikace průjezdná bez omezení už večer, ve směru na Brno silničáři dopravní omezení odstraní o víkendu.

Díky modernizaci se rozšířila vozovka a dostala nový cementobetonový kryt. "Prodloužené jsou připojovací i odbočovací pruhy. Rozšířily se i dálniční mosty a vyměnilo odvodnění a vybavení dálnice včetně kabeláže. Přeložili jsme mýtnou bránu a upravili protihlukové stěny a vegetace," uvedl Rýdl.

Při pracích platila různá dopravní omezení. "Při samotné stavbě nám šlo především o bezpečnost projíždějících řidičů, ale i našich zaměstnanců. Proto jsme osazovali dočasná betonová svodidla ve více etapách, než požadoval objednavatel, i nad rámec zákonných norem," uvedl výkonný ředitel zhotovitelské firmy Skanska Michal Reiter.

Velká oprava dálnice D1 mezi Prahou a Brnem trvá už čtvrtým rokem. Práce se týkají úseků ve Středočeském kraji, ale i na Vysočině a jižní Moravě. ŘSD zprovozňuje už šestý zmodernizovaný úsek. "V současné době je tedy na D1 mezi Mirošovicemi a Kývalkou kompletně nová dálnice na 43 kilometrech v obou směrech. Rekonstrukce pokračuje na dalších 27 kilometrech, na úseky v celkové délce 33 kilometrů právě probíhá výběrové řízení," shrnul generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

Zdroj: ČTK

Štítky Kývalka, Ředitelství silnic a dálnic, Ostrovačice, dálnice, Praha, Brno, Dálnice D1, Brněnsko, Skanska, Jan Kroupa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

D1 mezi Kývalkou a Ostrovačicemi se po opravě postupně otevírá  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.