Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cestu ze Slovenska zkomplikují řidičům opravy D2 u Židlochovic a před Brnem

Cestu ze Slovenska k Brnu zkomplikují řidičům několikaměsíční opravy přibližně šestikilometrového úseku D2 u Židlochovic na Brněnsku. Silničáři dnes brzy ráno zahájili výstavbu přejezdu dělícího pásu a během dne zcela uzavřou levý jízdní pás.

Na Bratislavu budou auta jezdit ve dvou zúžených pruzích, na Brno v jednom pruhu. Nedělní provoz je mírný, opravy tak dnes zatím podle serveru Dopravniinfo.cz a dálničních kamer nepůsobí žádné komplikace.

Práce se týkají úseku přibližně od 12. do 18. kilometru D2. Podle mluvčího Ředitelství silnic a dálnic Jana Studeckého potrvají do září a vyžádají si 122 milionů korun bez DPH.

Uzavřena bude část mimoúrovňové křižovatky Blučina, konkrétně větev pro dopravu od Bratislavy směrem na Slavkovsko a Židlochovicko. Objízdná trasa vede dále po D2 až na další exit Chrlice. Případně mohou řidiči dálnici opustit už u Hustopečí.

V sobotu zahájili silničáři práce také na frekventovaném úseku D2 před Brnem. I tam je doprava od Bratislavy ke krajskému městu svedena do jednoho pruhu, a to přibližně na týden.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, oprava, Slovensko, Židlochovice, Bratislava, Brněnsko, Ředitelství silnic a dálnic, Blučina, Chrlice, Hustopeče

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cestu ze Slovenska zkomplikují řidičům opravy D2 u Židlochovic a před Brnem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.