Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Při nehodě se zranilo devět cestujících

Tři jednotky hasičů vyjely včera k večeru k vážné dopravní nehodě na dálnici D1 ve směru na Prahu nedaleko Domašova. Při nehodě se zranilo devět lidí. Tři zraněné museli hasiči vyprostit.

 

K nehodě vyslalo operační středisko hasiče z požární stanice BVV v Brně, jednotku z Rosic a o spolupráci požádalo také hasiče ze sousedního kraje z požární stanice Velká Bíteš.

Příjezd k nehodě komplikovali neukáznění řidiči, kteří nevytvořili při zastavování do kolony záchrannou uličku. Rozestupovat se začali teprve při příjezdu jednotek.

Po příjezdu bylo zřejmé, že se na 169,5. kilometru srazily 3 dodávky a nákladní vůz. První pomoc již poskytovali zraněným kolem jedoucí profesionální hasiči z Jihočeského a Plzeňského kraje.

Hasiči se rozdělili na skupiny a věnovali se současně posádkám jednotlivých vozidel. Z jedné z dodávek museli pomocí hydraulické vyprošťovací sady vyprostit 3 cestující. Při nehodě se zranilo celkem 9 lidí, z toho 7 cestovalo v dodávce zahraniční registrační značky.

Na místě přistál vrtulník záchranné služby a provoz na dálnici byl zastaven přibližně do 17.45 hodin. Kromě vyprošťování a první pomoc zajistili hasiči místo proti případnému požáru a po odvozu všech zraněných pomohli s úklidem dálnice. V 18 hodin odjela z místa poslední jednotka.

Zdroj: HZS Jmk

Štítky havárie, dálnice, Praha, Domašov, Dálnice D1, Veletrhy Brno, Brno, Rosice, Velká Bíteš, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Při nehodě se zranilo devět cestujících  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.