Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brno spouští novou kampaň pro čistější dopravu ve městě

Jezdím pro Brno: tak zní název nové informační kampaně, která v příštích měsících představí obyvatelům Brna možnosti, jak se po městě přepravovat efektivně, avšak s menší ekologickou stopou. Kampaň bude koordinována Střediskem ekologické výchovy Hlídka při Zoologické zahradě Brno.

Brno se dlouhodobě potýká s vysokým znečištěním ovzduší z dopravy. Cílem osvětové kampaně „Jezdím pro Brno“ je změnit to. Lidé často zůstávají u zaběhnutých zvyků a málo zkouší nové možnosti. Kampaň je má motivovat, aby se nebáli zkusit jet občas do práce na kole, nebo využili chytré kombinace různých dopravních prostředků,“ říká náměstek primátora Martin Ander.

Heslo kampaně „Jezdím pro Brno“ poukazuje na to, že by se měl člověk při cestě po městě dopravovat tak, aby neškodil svému zdraví a způsob dopravy vyhovoval jeho potřebám, zároveň ale neškodil městu jako celku.

Brňané a Brňanky se díky kampani dozví o mnohých výhodách chůze a jízdy na kole. Samostatnou kapitolu bude tvořit osvěta o pravidlech pohybu v pěší zóně, která bude zacílena na řidiče vozidel, pěší a lidi na kolech.

Pro řidiče automobilů budou připraveny informace o možnostech parkování a využití parkovišť P+R, ale také o výhodách přesednutí na kolo. Brno také v rámci kampaně vyjádří vděk těm obyvatelům města, kteří již na kole jezdí: přibližně v polovině června pro ně bude připravena v centru města snídaně, v červenci pak obdrží od organizátorů reflexní pásky. Samostatnou kapitolou bude komunikace se studenty nastupujícími v Brně na vysokou školu s cílem je motivovat, aby ke své přepravě v městě využívali kolo.

Projekt je dotován Státním fondem pro životní prostředí. Celkové náklady kampaně dosáhnou výše 1.850.000 Kč, z nichž 1.450.000 Kč získá Brno formou dotace. Hlavním cílem kampaně je přispět ke snížení negativních vlivů emisí z dopravy na životní prostředí a zdraví obyvatel statutárního města Brna.

Tisková zpráva

Štítky Brno, doprava, Martin Ander, Státní fond životního prostředí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno spouští novou kampaň pro čistější dopravu ve městě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.