Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Bystrc plánuje vybudovat parkovací dům za desítky milionů, chybí parkovací místa

Brněnská městská část Bystrc plánuje výstavbu pětipatrového parkovacího domu se stovkou parkovacích míst. Vyrůst by měl v Černého ulici, v níž je kritický nedostatek parkovacích míst. Novinářům to dnes řekl místostarosta městské části Tomáš Jára (ODS).

Městská část má zpracovanou objemovou studii, v níž architekt navrhl místo původně plánovaných tří podlaží se 60 místy postavit pět poschodí s parkováním pro 100 automobilů. „Námi původně navrhovaných 60 míst by nestačilo, navíc dům bude zapuštěný částečně ve svahu, podle architekta to okolí unese. Navíc bude do lokality možné stáhnout i automobily z jiných ulic," uvedl Jára.

Návrhem se teď bude zabývat rada městské části. Vzhledem k tomu, že by šlo o stavbu na zelené louce, vyšla by výstavba parkovacího domu na více než 64 milionů korun, městská část by o peníze požádala město Brno. Roční provozní náklady chce městská část hradit z parkovného.

Parkování v domě by bylo zpoplatněno i pro místní obyvatele a vyšlo by buďto na 20 korun na den, nebo na 7200 korun ročně s rezervací vlastního parkovacího místa. Městská část tím chce zabránit odstavování autovraků v domě, kde by jejich odtahování bylo velmi komplikované.

Pokud návrh projde radou městské části, nechá si její vedení vypracovat studii proveditelnosti a požádá město Brno o financování stavby.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky parkování, městská část, Bystrc, ODS, dům, Brno

Bystrc plánuje vybudovat parkovací dům za desítky milionů, chybí parkovací místa  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.