Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Od pondělí začíná rekonstrukce Rakovecké, řidiči neprojedou od hradu Veveří k Novému Dvoru

Oprava Rakovecké má už všechna potřebná povolení a schválený termín uzavírky. Od příštího týdne začne oprava silnice, ta se bude rozšiřovat. Od hradu Veveří k Novému Dvoru tak řidiči neprojedou zhruba jeden rok. Cestující mohou využít pouze MHD.

Od pondělí 21. října už řidiči neprojedou od hradu Veveří k Novému Dvoru. Oprava Rakovecké omezí dopravu pro auta, průjezd zůstane zachován pouze pro MHD. V polovině prosince se pak do konce zimy silnice zase otevře, pokračovat ve stavbě se začne po zimní přestávce. Celá stavba my měla trvat rok.

Silnice se bude kompletně rekonstruovat, počítá se s jejím rozšiřováním. Právě rozšíření komunikace na kategorii S 7,5 vyžaduje komplikované zásahy. Upravovat se budou svahy do armovaných násepů a přibudou i opěrné zdi. Nově se cestující MHD dočkají i opravy zastávky Nové Dvory. Objízdné trasy povedou po krajských silnicích přes Veverskou Bítýšku, Moravské Knínice, Kuřim a přes Jinačovice do brněnské Bystrce. Z jižní strany řidiči projedou Ostrovačicemi, Troubskem a po Staré dálnici se dostanou na západ Brna. Pod hradem Veveří tak pojedou pouze autobusy městské hromadné dopravy.

 

Autoři

Štítky Rakovecká, rekonstrukce, uzavírka, Veveří, Hrad Veveří, městská hromadná doprava, Veverská Bítýška, Moravské Knínice, Kuřim, Jinačovice, Brno, Bystrc

Od pondělí začíná rekonstrukce Rakovecké, řidiči neprojedou od hradu Veveří k Novému Dvoru  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.