Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

V Brně se od úterý uzavře Bohunická, uzavřou se částečně tunely

V Brně se od úterý zcela uzavře část Bohunické ulice mezi křižovatkami s ulicemi Pražákova a Řehákova, důvodem je rekonstrukce kanalizace a vodovodu. Kvůli tomu nebude možné řadu měsíců projet z Bohunic do Horních Heršpic a Komárova. Chystají se také noční uzavírky Královopolských a Pisáreckých tunelů kvůli čištění, vyplývá z informací brněnského magistrátu na portálu www.kopemezabrno.cz.

Průjezd Bohunickou byl omezený už od léta, nyní je však potřeba ji uzavřít zcela. Pro autobusy MHD však zatím zůstane průjezd zachovaný, a to až do 15. listopadu, poté už i autobusy budou muset jet po objízdné trase. Rekonstrukce za 81 milionů korun skončí až na podzim příštího roku.

Čištění tunelů se dotkne řidičů výrazně méně. Ode dneška se začnou čistit Královopolské tunely. Galerie Voroněžská bude uzavřena od 21:00 do úterních 5:00. Galerie Záhřebská se ve stejném čase uzavře o den později.

Uzavřené budou i tunely

Hlavní tunelové tubusy se střídavě uzavřou nejprve od středečních 6:00 do čtvrtečních 5:00 a hodinu poté se uzavře tubus ve druhém směru do pátečních 5:00. Auta pojedou vždy v jednom pruhu volným tubusem. "Kvůli údržbě technologií se celý tunel uzavře o víkendu, a to od pátečních 21:00 do nedělních 21:00," uvedl magistrát.

Příští týden se bude pracovat v Pisáreckých tunelech. První tubus se uzavře od pondělí 21. října od 21:00 do úterních 5:00, ve stejném čase ještě z úterý na středu a ze středy na čtvrtek. V opačném směru řidiči neprojedou ve stejném nočním čase od čtvrtka 24. října do neděle 27. října.

 

Autoři | Foto Google mapy

Štítky ČR, silnice, stavby, automobilová, Brno, tunel, Pisárecký tunel, Komárov, Brno-Bohunice, Horní Heršpice, Královopolský tunel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně se od úterý uzavře Bohunická, uzavřou se částečně tunely  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.