Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brno otevře o dva měsíce dřív ulice Lerchova a Klácelova

V Brně budou o dva měsíce dříve přístupné autům i chodcům Lerchova a Klácelova ulice, které město rekonstruuje za 24 milionů korun. Otevřené budou od konce listopadu, původně měly být uzavřené do ledna příštího roku. Novinářům to dnes řekl radní Brna pro investice David Grund (ODS).

Radní Brna dnes schválili dohodu se zhotoviteli o předčasném užívání obou ulic. "V průběhu několika málo týdnů se budou dodělávat technické drobnosti, ale provoz už bude spuštěný pro vozidla i chodce," řekl Grund.

Práce byly součástí rekonstrukce části Údolní ulice v úseku od Úvozu po Kraví Horu, která začala loni v květnu. "Ulici Údolní jsme otevřeli už letos v květnu a nyní s předstihem zpřístupníme i Klácelovu a Lerchovu. Rekonstrukcí prošla kanalizace, vodovod i komunikace," uvedl Grund.

Stavby se urychlují

Podle něj se městu daří urychlovat stavby. "Přebíráme do užívání stavby, které omezují Brňany v pohybu. Příkladem byla ulice Dornych," připomněl Grund stavbu za více než miliardu, jejímž cílem je oddělit tramvajovou dopravu od osobní dopravy. Dříve jezdila tramvaj po Dornychu společně s automobily, které jezdily i Plotní ulicí. Po rekonstrukci jezdí auta čtyřmi pruhy po Dornychu. Ulice je otevřená od září s tím, že se ještě pracuje na infrastruktuře v jednom úseku, kde je provoz omezený. Zároveň je uzavřená Plotní ulice, kde se pracuje na převedení tramvajové trati.

Město také plánuje rekonstrukci další části Údolní ulice v úseku od Husovy po Úvoz. Letos se otevřel zrekonstruovaný úsek od Úvozu po Kraví Horu zhruba za 200 milionů korun, jehož součástí byla právě i rekonstrukce Lerchovy a Klácelovy ulice.

 

Autoři | Foto Google mapy

Štítky ČR, správa, stavby, Brno, Klácelova, Lerchova, rekonstrukce, ODS, Kraví hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno otevře o dva měsíce dřív ulice Lerchova a Klácelova  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.