Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Převaděč podvedl migranty a místo Německa je vyhodil v Hustopečích. Ti pak jeli dál taxíkem

Pět migrantů původem z Eritrey skončilo v českém záchytném zařízení pro cizince. Skupinka se do Česka dostala nelegálně za pomoci převaděče. ten pasažéry vyhodil v Hustopečích s oznámením, že jsou v Německu. Když skupinka cizinců odhalila skutečnost, na další cestu si zavolala taxi.

Taxi si migranti objednali na cestu do Prahy, odkud chtěli pokračovat dál do Německa. Zaměstnanci taxislužby však pojednali podezření a kontaktovali cizineckou policii.  „O podezřelých zákaznících nás informovala dispečerka taxislužby s tím, že vůz směřuje po dálnici na Prahu," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Tam ho policisté obratem zastavili, zkontrolovali a skutečně narazili na 4 muže a jednu ženu ve věku mezi 20 a 30 lety. Podle jejich tvrzení se přeplavili lodí do Itálie a pak je měli převaděči za 600 euro na osobu dopravit do Německa.

Po delší přestávce v Rakousku je pak převaděči donutili vystoupit z dodávky v Hustopečích. Řidič jim prý sdělil, že jsou v Německu. Po zjištění, že ještě nejsou v cílové destinaci, zvolili pro další cestu taxík do Prahy.

„Momentálně probíhá správní řízení o jejich správním vyhoštění a jsou umístěni do záchytného zařízení pro cizince. Pravděpodobně budou vráceni do země původu, kterou by měla být Eritrea," uzavřel policejní mluvčí Pavel Šváb.

Foto PČR

Štítky migranti, taxi, Hustopeče, převaděč, Praha, Německo, Eritrea, Česko, Pavel Šváb, Cizinecká policie, Itálie, Rakousko

Převaděč podvedl migranty a místo Německa je vyhodil v Hustopečích. Ti pak jeli dál taxíkem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.