Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Řidič v Brně osprchoval cyklistu ostřikovačem, konflikt museli vyřešit až strážníci

Do sporu ohledně ohleduplného chování na silnici se včera odpoledne dostali ve Veslařské ulici jednapadesátiletý řidič auta a dvaatřicetiletý cyklista. Důvodem bylo údajné vybrzdění ze strany řidiče auta a následná sprcha ostřikovačem.

Podle cyklisty ho prý řidič auta jen velmi těsně předjel a pak náhle přibrzdil a pustil ostřikovače. To se mu nelíbilo, auto na světelně křižovatce dohnal a řidiče chtěl na jeho bezohledné chování upozornit zaťukáním na okénko.

Jednapadesátiletý řidič pak strážníkům muž přiznal, že cyklistu předjel a následně si chtěl očistit sklo. Dodal ale, že ťukání na sklo bylo spíš agresivním boucháním doprovázeným urážkami, které si nechtěl nechat líbit. Kvůli tomu vytočil linku strážníků.

„Strážníci vše zadokumentovali a mužům oznámili, že jejich spor prošetří správní orgán kvůli podezření z několika přestupků proti občanskému soužití," uzavřela mluvčí strážníků Tereza Kadrnožková.

Foto pixabay.com

Štítky ostřikovač, vybrzdění, sprcha, Brno, cyklista

Řidič v Brně osprchoval cyklistu ostřikovačem, konflikt museli vyřešit až strážníci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.