Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cestující v Brně se pohádali kvůli otevřenému okénku, muž si lehl do uličky a odmítl vystoupit

Okénko v autobuse rozpoutalo v sobotu odpoledne spor mezi několika cestujícími na lince MHD číslo 50 v Brně. Pětapadesátiletá žena se při jízdě do Bystrce rozhodla vyvětrat, což se však nelíbilo šestačtyřicetiletému cestujícímu sedícímu poblíž, který se zvedl a okénko zavřel. Situace začala po chvíli nabírat na absurditě, jelikož se tento scénář opakoval několikrát dokola.

Na vzniklý konflikt upozornil ostatní cestující řidiče. Ten viděl, že závan čerstvého vzduchu má očividně více příznivců a muže s opačným názorem vyzval, aby si sedl jinam.

Ten sice poslechl, ale když se autobus rozjel, zvedl se a okénko zase zavřel. Na příští zastávce k němu řidič přišel znovu a vyzval ho, aby vystoupil. Muž to však odmítl a začal se s řidičem přetahovat. Po vzájemném přetlačování si lehl do uličky, vytočil linku 156 a oznámil napadení ze strany řidiče.

Věc tak museli řešit strážníci. Muž s drobnou rankou na nose jim řekl, že ho bolí hlava, krk a páteř. Na místo tedy vyrazili záchranáři. Muž mezitím hlídku srážníků káral za to, že ho neoslovují akademickým titulem.

„S vysokoškolským vzděláním ale příliš nekorespondovala slova několika cestujících, kteří si strážníkům postěžovali, že jim prý muž tykal a urážel je," uvedl mluvčí strážníků Pavel Šoba. Muže pak odvezla sanitka do nemocnice. „Případ strážníci postoupili ke správnímu orgánu," uzavřel Šoba.

Foto pixabay.com

Štítky mhd, autobus, otevřené okénko, hádka, Brno, Bystrc

Cestující v Brně se pohádali kvůli otevřenému okénku, muž si lehl do uličky a odmítl vystoupit  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.