Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Na D1 u Starého Lískovce hořel nákladní vůz, po nehodě z něj vyteklo 500 litrů kyseliny sírové

Požár nákladního vozu na 191. kilometru D1 u Brna dnes odpoledne na několik desítek minut uzavřel dálnici. Z nákladu kvůli jeho poškození vytekla kyselina sírová, zatím není jasné v jakém množství. Požár zasáhl i stavební stroj a protihlukovou stěnu. Škoda je předběžně vyčíslena na 1,6 milionu korun, řekl ČTK mluvčí hasičů Filip Venclovský. Příčinou požáru je nejspíš technická závada na voze, událost se obešla bez zranění.

"Škoda vznikla na samotném nákladním voze, na přepravovaném nákladu, na stavební stroji, který stál v blízkosti, a na protihlukové stěně," uvedl mluvčí.

Vůz převážel akumulátory. "Poškodily se, vytekla z nich kyselina sírová. Aktuálně měříme hodnoty, na místě jsou zástupci životního prostředí. Ty články měly mít asi 500 litrů kyseliny, nevíme ale, kolik toho vyteklo," uvedl mluvčí.

Požár byl nahlášený kolem 14:40, provoz na dálnici ve směru na Prahu byl nejdříve omezený do levého pruhu, poté dálnice v obou směrech stála. Zhruba v 15:15 záchranné složky provoz znovu obnovily, ve směru na Prahu opět v levém jízdním pruhu. V místě se podle webu jednotného systému dopravních informací utvořila asi šestikilometrová kolona.

 

Štítky ČR, požár, ekologie, nehoda, D1, Brno, kyselina, nákladní vůz, Dálnice D1, dálnice, Starý Lískovec, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na D1 u Starého Lískovce hořel nákladní vůz, po nehodě z něj vyteklo 500 litrů kyseliny sírové  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.