Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dálnici D2 dnes zablokovaly dvě nehody kamionů. Dopravu ohrožovali i řidiči, kteří si chtěli nehodu natočit

Dvě nehody kamionů dnes zcela zablokovaly dálnici D2. Při první se těžce zranil jeden z řidičů, hasiči ho museli vyprošťovat z kabiny. Po nehodě se začaly tvořit dlouhé kolony a policisté dálnici ve směru na Brno uzavřeli a odkláněli dopravu sjezdem u Hustopečí. Před polednem pak došlo na konci kolony na D2 k další hromadné nehodě šesti kamionů.

Štěstí v neštěstí

Při první nehodě zafungovala i náhoda. Okolo nehody totiž zrovna pojížděli policejní instruktoři, kteří směřovali na výcvik. „Okamžitě jsme zastavili a udělali bezpečnostní opatření v rámci provozu. Vylezli jsme po žebříku k zaklíněnému řidiči a provedli základní kontrolu jeho stavu. Zavolali jsme na linku 155 přes Aplikaci Záchranka a dál jsme fungovali v součinnosti s ostatními složkami IZS,“ popsal událost policista Martin Zádrap.

VIDEO: Chcete vidět mrtvé lidi? Vyfotit si je? Německý policista vyškolil českého řidiče

Statisíce shlédnutí získalo během krátké doby video, na kterém němečtí policisté „školí“ českého a maďarského řidiče. Důvodem je jejich chování, které by v našich končinách bylo považováno za neetické a u našich západních sousedů za nezákonné....

Na vyslali záchranáři vrtulník a inspektora provozu. Mladý muž byl v kabině zaklíněný, hasiči jej vyprošťovali skoro hodinu. „Pacient byl při vědomí, naši zdravotníci po celou dobu kontrolovali jeho životní funkce. Po vyproštění jsme mladého muže zaléčili a zafixovali do vakuové matrace. S poraněními středně těžkého charakteru jsme jej letecky transportovali do Traumacentra Fakultní nemocnice v Brně – Bohunicích," uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Při druhé nehodě se lehce zranili dva lidé, naštěstí nebylo potřeba nikoho vyprošťovat.

Řidiči, kteří zpomalují, aby si událost natočili, ohrožují sebe i ostatní

Při dnešních incidentech však bezpečnostní složky zaznamenaly i nemilý fenomén, se kterým se na silnicích setkávají. „Součinnost všech složek byla klíčová, tohle fungovalo, jak mělo. Ale měl bych velkou prosbu. Někteří řidiči, kteří jeli v protisměru, zastavovali a natáčeli si nás. Způsobovalo to kolizní situace, bylo to opravdu nebezpečné. Chtěl bych požádat o větší ohleduplnost, nebyl to jednoduchý zákrok, potřebovali jsme se soustředit na pomoc pacientovi a ne na to, abychom zabránili dalším případným zraněním,“ vyzval inspektor provozu Lukáš Dvořáček.

Foto ZZS JMK

Štítky nehoda, kamiony, d2, kolona, zzs jmk, hzs jmk, policisté, havárie, Brno, Hustopeče, Fakultní nemocnice Brno

Dálnici D2 dnes zablokovaly dvě nehody kamionů. Dopravu ohrožovali i řidiči, kteří si chtěli nehodu natočit  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.