Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Most na křižovatce Kníničská se ode dneška částečně otevře, plně průjezdný bude až na podzim

Most na mimoúrovňové křižovatce Kníničská v Brně je ode dneška otevřený. Nyní se však počítá s tím, že plně průjezdný v obou směrech bude až v listopadu. Navíc bude uzavřena připojovací větev křižovatky, která napojuje auta od Bystrce na velký městský okruh směrem na Pisárky.

Most se otevřel pouze pro průjezd od Bystrce do Královopolských tunelů a nebude nutné objíždět místo přes Komín a Žabovřesky. Zůstane však uzavřený pruh, který umožňuje cestu z Pisárek do Bystrce.

Důvodem je odvolání proti stavbě protihlukové stěny, uvedlo v tomto týdnu Ředitelství silnic a dálnic. I proto se dá čekat nadále hustší provoz přes Jundrov po Veslařské ulici, přestože oficiální objížďka vede po velkém městském okruhu z Pisárek až na kruhový objezd u Královopolských tunel a poté zpět po okruhu ke sjezdu na Kníničskou.

Uzavřený připojovací pruh pro auta od Bystrce do Pisárek lze neoficiálně opět projet přes Veslařskou. Oficiálně bude objížďka značená od Bystrce taktéž ke kruhovému objezdu u Královopolských tunelů a poté v protisměru po okruhu dále do Pisárek.

Pro cestující MHD částečné ukončení uzavírky znamená znovuzprovoznění zastávky Štursova pro trolejbusy a autobusy ve směru do centra.

Autoři | Foto Google Maps

Štítky kníničská, křižovatka, uzavírka, stavba, Bystrc, Pisárky, Silnice I/42, Brno, Královopolský tunel, Ředitelství silnic a dálnic, Žabovřesky, Brno-Komín, Jundrov

Most na křižovatce Kníničská se ode dneška částečně otevře, plně průjezdný bude až na podzim  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.