Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cyklisté budou v centru Brna jezdit v jednosměrkách nejspíš bez omezení

Cyklisté by měli projíždět brněnské jednosměrky Solniční, Veselá a Mlýnská i nadále v obou směrech. Brněnský radní Petr Kratochvíl (ODS) předpokládá, že do konce týdne by měli policisté dát kladné stanovisko k návrhu nového dopravního řešení a značení ulic. Vedení města se situací zabývá přes léto, protože policisté dali k původnímu návrhu řešení negativní stanovisko a průjezd cyklistů v protisměru ve svém stanovisku neschválili.

Ve vyjmenovaných ulicích jezdili cyklisté v obou směrech už několik let, aniž by se stala jediná nehoda, kterou by zavinili. Nové negativní stanovisko policistů přišlo v souvislosti se zaváděním rezidentního parkování.

„Před několika dny jsme policii předložili varianty návrhů organizace parkování a cyklodopravy. Připomínky, které jsme na jednání obdrželi, nyní zapracovávají pracovníci Brněnských komunikací. Oceňuji ochotu policie ke spolupráci i trpělivost projektantů najít vyhovující řešení," řekl Kratochvíl. Upravené značení má být instalováno po uplynutí administrativních lhůt.

Cyklisté obrat v rozhodnutí vítají

Pozitivní vývoj vítá i spolek Brno na kole, který proti zákazu jízdy cyklistů v protisměru podal námitku. „Jsme rádi, že to město dokáže takto řešit. K námitce jsme zatím žádné vyjádření nedostali," řekl za spolek Michal Šindelář.

Otázkou zatím zůstává, jak dopadne plánované zrušení cykloobousměrek v dalších ulicích, jimiž jsou Radnická, Rumiště, Arne Nováka, Gorkého a Mendlovo náměstí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky cykloobousměrky, mlýnská, veselá, solniční, cyklista, Brno, ODS, Arne Novák

Cyklisté budou v centru Brna jezdit v jednosměrkách nejspíš bez omezení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.