Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Silnice mezi Útěchovem a Adamovem je opět průjezdná. Rekonstrukci stihli dokončit s předstihem

Řidiči mohou opět projet mezi Útěchovem a Adamovem. Řidiči tak mohou jezdit bez složitých objížděk na novém povrchu už od pátku 23. srpna, původně mělo být hotovo až koncem srpna. Na opravách úseku o délce 1,6 kilometru se finančně podílely Školní lesní podnik Masarykův les Křtiny, město Adamov a Jihomoravský kraj. Každý přispěl částkou 2,5 milionu korun.

Součástí rekonstrukce byla sanace, obnova nefunkčního odvodnění, rekonstrukce odvodňovacích žlabů nebo úprava nezpevněných krajnic.Došlo i k výměně zkorodovaných svodidel a pro zvýšení bezpečnosti byla nově doplněna svodidla v celkové délce 540 metrů a umístěny silniční směrové sloupky.

Cesta mezi Útěchovem a Adamovem byla vybudována jako lesní odvozní cesta, od 80. let minulého století ji používá veřejnost. Jde o jednu ze dvou komunikací spojujících Adamov s Brnem. 

Foto Mendelova univerzita

Štítky Útěchov, Adamov, cesta, rekonstrukce, dokončení, Jihomoravský kraj, Brno

Silnice mezi Útěchovem a Adamovem je opět průjezdná. Rekonstrukci stihli dokončit s předstihem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.