Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Na jižní Moravě se od soboty chystá nekolik vlakových výluk

Na tratích z Brna do Vyškova a také na trati z Veselí nad Moravou a Bzence do Starého Města u Uherského Hradiště začne v sobotu několikadenní výluka. V pondělí se k tomu přidá několikadenní výluka lokálky z Hodonína do Kobylí, vyplývá z informací společnosti Kordis JMK. Cestující budou vozit autobusy náhradní dopravy podle výlukového jízdního řádu. Výluky se tak přidají k již trvajícím, které se dotýkají převážně Brna a okolí.

Z Brna do Vyškova bude vozit cestující autobus až do 1. září. Výluka navazuje na předchozí, kdy autobusy jezdily mezi Brnem a Hulínem. Týká se však pouze rychlíků z Brna do Bohumína, nikoliv již vlaků z Brna do Olomouce a Šumperka. Autobusy odjíždějící z Brna hlavního nádraží mají náhradní zastávku na Dornychu na zastávce MHD Úzká, při příjezdu zastaví na zastávce Úzká před Vaňkovkou.

Od soboty do středečního odpoledne nepojedou vlaky z Bzence a z Veselí nad Moravou do Starého Města u Uherského Hradiště. Náhradou budou jezdit dvě autobusové linky. Linka A pojede z Veselí dříve, aby byl zajištěný přestup, v opačném směru pojede také dřív, aby byl zajištěný přestup ve Veselí. Linka B pojede podle vlakového jízdního řádu a ve směru z Veselí bude navazovat na přijíždějící vlaky od Brna.

V pondělí začne výluka na trati z Hodonína do Kobylí. V pondělí a v úterý se nebude jezdit mezi Hodonínem a Mutěnicemi, další dva dny mezi Hodonínem a Čejčí a 23. a 26. srpna nepojede vlak mezi Čejčí a Kobylím. Výluka trvá vždy jen do 14:00 či 15:00, odpolední vlaky již pojedou bez omezení.

 

Autoři | Foto ČD

Štítky ČR, železnice, Jihomoravský, Brno, Jihomoravský kraj, Veselí nad Moravou, Hodonín, Kobylí, Uherské Hradiště, Vyškov, Bzenec, Staré Město, KORDIS JMK, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě se od soboty chystá nekolik vlakových výluk  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.