Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Po provizorním mostě přes Novomlýnské nádrže maximálně dvacítkou. Jinak čeká řidiče pokuta

Řidiči, kteří překročí povolenou dvacetikilometrovou rychlost na provizorním mostě přes Novomlýnské nádrže na silnici I/52, mohou očekávat pokutu. Podle ředitele brněnského závodu Ředitelství silnic a dálnic Davida Fialy je od minulého týdne úsekové měření zkalibrované a pohořelický úřad může řidiče pokutovat. Hlavním účelem je ochránit most před výraznějším poškozením, který způsobují hlavně rychleji jedoucí kamiony, řekl Fiala novinářům.

Provizorní vojenský most, který silničáři nasunuli na původní most v havarijním stavu, je na místě od loňského listopadu a pravidelně je na něm potřeba provádět opravy i kvůli tomu, že řidiči nedodržují stanovenou rychlost. „Dynamické rázy jsou potom hlavně u kamionů násobně vyšší a dělo se to hlavně v noci. Proto jsou kamery uzpůsobené tak, aby mohly dobře měřit i za tmy," řekl Fiala.

240 pokut za prvních 12 hodin měření

Za jak velké překročení budou řidiči dostávat pokutu, Fiala neví. „Možná je to i dobře, že se to takto veřejně neříká," poznamenal. Podle něj dnes za prvních 12 hodin měření spáchalo přestupek 240 řidičů.

Provizorní most by měl být na svém místě až do jara příštího roku. „Kdyby nevydržel, musela by auta přes most jezdit zase kyvadlově. Zahájili jsme výběrové řízení s cenou 221 milionů korun a čekáme na přihlášky firem. Kvůli výjimkám ze životního prostředí chceme začít příští rok v březnu či v dubnu a do konce roku 2020 mít most hotový," řekl Fiala.

Podle předběžné dohody s policií a Pohořelicemi by se úsekové měření rychlosti mělo poté přesunout jen o kus dál k rybárně, kde je kolizní místo kvůli velkému množství chodců a cyklistů, kteří přecházejí frekventovaný mezinárodní tah.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Nové Mlýny, most, oprava, kolony, kamerový systém, měření, Tim Hamilton, Ředitelství silnic a dálnic, nádrž

Po provizorním mostě přes Novomlýnské nádrže maximálně dvacítkou. Jinak čeká řidiče pokuta  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.