Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Brně se dnes otevřela část Kovářské ulice. Vjezd je povolen jen obyvatelům ulice a zásobování

Pro místní obyvatele a pro zásobování se ve dnes otevřela v Brně část Kovářské ulice, která byla v minulých měsících nedostupná kvůli rekonstrukci v souvislosti s přesunem tramvajové trati z ulice Dornych do Plotní ulice. Novinářům to včera řekl vedoucí tiskového oddělení brněnského magistrátu Roman Burián. Řidiči se do ulice dostanou z ulice Dornych.

Rada města včera schválila dohodu o užívání části komunikace. Silnice včetně příjezdů k domům a parkovacích ploch bude přístupná lidem, kteří v oblasti žijí a vlastní nemovitost nebo tam mají podnik.

Město se rozhodlo část Kovářské ulice otevřít kvůli dokončení rekonstrukce v ulici. Zásadní byla i žádost městské části Brno-jih o uvedení ulice do provozu. V místě se dál budou dělat jen dílčí práce.

Rekonstrukce v ulici byla součástí přeložení tramvajové trati z ulice Dornych do Plotní ulice, což je projekt za více než miliardu korun. Práce začaly loni v březnu, trvat mají zhruba dva a půl roku.

Přeložení tramvajové trati má vést ke zklidnění dopravy. Auta dříve jezdila po Plotní i po Dornychu, kde se ještě loni mísila s tramvajovou dopravou. Kvůli pracím na silnicích nyní místem tramvaj nejezdí a cestující přepravují autobusy. Po dokončení prací bude tramvaj jezdit po Plotní, naopak na Dornychu bude čtyřproudová komunikace a tramvaje odtud zmizí.

 

Autoři | Foto Google mapy

Štítky ČR, správa, doprava, Brno, tramvajová dráha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně se dnes otevřela část Kovářské ulice. Vjezd je povolen jen obyvatelům ulice a zásobování  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.