Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Kamion na Hodonínsku naboural v koloně čtyři vozy. Mezi zraněnými byly i děti

Řidič kamionu u Mikulčic na Hodonínsku dnes před polednem nestihl reagovat na tvořící se kolonu a naboural čtyři vozy. Záchranná služba se postarala o tři lehce zraněné pacienty, z toho dvě děti, řekla ČTK mluvčí záchranné služby Michaela Bothová. Silnice mezi Břeclaví a Hodonínem byla po nehodě přes tři hodiny uzavřená, poté se jezdilo kyvadlově.

Nehoda se na frekventované silnici I/55 stala kolem 11:15. Podle předběžného šetření policie se ve směru na Hodonín začala kvůli silnému provozu tvořit kolona pomaleji jedoucích vozidel. Do ní postupně přibržďovaly další osobní vozy.

"Bohužel na to nestihl včas zareagovat řidič zahraničního kamionu, který do pomalu jedoucích vozidel zezadu narazil a čtyři nárazem poškodil. Kamion osobáky rozházel na různá místa a sám se stočil tak, že zablokoval oba jízdní pruhy," uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

U nehody zasahovala záchranná služba. "Na místě jsme ošetřili dvě děti, šlo o lehká poranění. V doprovodu nezraněné maminky jsme je převezli do hodonínské nemocnice. Ošetřili jsme i ženu středního věku, kterou jsme také s lehčími poraněními transportovali do břeclavské nemocnice," řekla mluvčí Bothová.

Policisté po dobu vyšetřování a odklízení následků nehody odkláněli provoz přes okolní obce. Silnice byla asi do 14:30 neprůjezdná, poté se další asi hodinu jezdilo kyvadlově.

Autoři | Foto PČR

Štítky ČR, nehoda, zranění, Hodonínsko, okres Hodonín, zdravotnická záchranná služba, havárie, Hodonín, Břeclav, Mikulčice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kamion na Hodonínsku naboural v koloně čtyři vozy. Mezi zraněnými byly i děti  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.