Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

VIDEO: Automechanik ujížděl policistům na motorce zákazníka, skončil v řepce

Dramatickou honičku za motorkářem, který se místy řítil rychlostí až 200 kilometrů za hodinu, zažili minulý týden brněnští policisté. Ti chtěli pouze zkontrolovat řidiče motocyklu Suzuki Bandit (1200). Muž však místo zastavení zalehl za řídítka a začal zběsile ujíždět.

Motorkář zamířil na dálnici D1, kde ujížděl rychlostí přesahující 200km/h. Policejní auto se však drželo v těsném závěsu za ním. U Holubic potom všichni sjeli z dálnice a pokračovali po souběžné staré silnici.

Po několika kilometrech se však motorkáři stala osudná pravotočivá zatáčka. V rychlosti, kterou do ní najel, neudržel motorku na silnici a poslal stroj do řepkového pole. Tam si pro něj došli policisté. „Nehoda se naštěstí obešla bez zranění," uvedl policejní mluvčí David Chaloupka.

A jaký byl důvod zběsilé jízdy? Ujíždějící řidič měl platný zákaz řízení. Jak se později ukázalo, šlo navíc o mechanika, co jel motorce, která nebyla jeho. Patřila totiž zákazníkovi, který mu ji do dílny přivezl k opravě.

Foto PČR

Štítky automechanik, motokář, motorka, honička, řepka, Suzuki Solio, Dálnice D1

VIDEO: Automechanik ujížděl policistům na motorce zákazníka, skončil v řepce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.