Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na jižní Moravě přibylo dopravních nehod s účastí dětí

V Jihomoravském kraji v červnu přibylo dopravních nehod s účastí dětí. ČTK to řekla mluvčí jihomoravské záchranné služby Michaela Bothová. Zatímco v květnu bylo z celkových asi 250 zraněných při nehodách 14 dětí, v červnu ze zhruba 240 pacientů bylo dětí bezmála 30. V Brně srazil dívku autobus a jinou auto, v Kyjově zase auto zranilo dva školáky. Podle Bothové by měli být s přicházejícími prázdninami opatrní jak řidiči, tak děti.

Srážka auta s chodcem může dopadnout i tragicky nebo vážným zraněním. "Například v centru Brna jsme měli v červnu dívku sraženou autobusem, která utrpěla mnohočetná poranění a museli jsme ji převézt na ARO Dětské nemocnice," uvedla Bothová. Mnohočetná poranění utrpěla i dívka, kterou v městské části Brno-Bystrc srazilo minulý týden auto. Naopak s lehčími zraněními skončila nehoda v Kyjově, kde dva školáci nejspíš přecházeli silnici za autobusem a srazilo je auto.

Záchranáři doporučují, aby chodci, a zejména děti, nepřecházeli silnici za autobusem, tramvají nebo trolejbusem. "K přecházení cesty slouží přechod a u dětí to platí obzvlášť. Je potřeba se rozhlédnout a počkat, až auto zastaví. Je třeba ale počítat s tím, že člověka auto nepustí. A když už zastaví, je nutné se podívat, jestli zastavila auta i v dalších pruzích," zdůraznila Bothová.

Podle ní bude s přicházejícími prázdninami více dětí venku, a proto by si řidiči měli dát pozor. "Na jedné straně je potřeba o prázdninách počítat s rozpustilostí dětí, na druhé straně se stoupající nervozitou řidičů," dodala Bothová.

Autoři

Štítky ČR, zdraví, nehoda, děti, Jihomoravský, Jihomoravský kraj, Brno, Kyjov, Dětská nemocnice FN Brno, Bystrc, dopravní nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě přibylo dopravních nehod s účastí dětí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.