Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Od soboty začne oprava dálnice D2 na Bratislavu, zúží se na tři pruhy

Na dálnici D2 mezi 3. a 10. kilometrem začnou v sobotu silničáři opravovat pás ve směru na Břeclav. Provoz zde bude až do poloviny září omezený do tří pruhů, sdělila mluvčí stavební společnosti Eurovia CS Iveta Štočková. Jde o jeden z posledních dosud neopravených úseků dálnice mezi Brnem a státní hranicí se Slovenskem.

Na dálnici bude nový povrch, nová svodidla a vozovka bude mít také nové odvodnění. „V sobotu začneme rozmísťovat dopravní značení, samotné práce začnou v pondělí," uvedla Štočková.

Vzhledem k šířce dálnice není možné jezdit oběma pruhy v obou směrech, proto se bude jezdit do Brna pouze jedním pruhem, na Bratislavu se pojede ve dvou pruzích, rychlost bude snížená na 80 kilometrů za hodinu.

Dálnice D2 měří na českém území 61 kilometrů a Ředitelství silnic a dálnic ji soustavně opravuje od roku 2013. Letos zbývá posledních sedm kilometrů směrem na Slovensko, směrem do Brna 18 kilometrů, vše by se mělo stihnout opravit ještě letos.

Autoři | Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda

Štítky D2, oprava, dálnice, Bratislava, Brno, Slovensko, Eurovia CS, Břeclav, Ředitelství silnic a dálnic

Od soboty začne oprava dálnice D2 na Bratislavu, zúží se na tři pruhy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.