Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vrchol dopravního pekla v Brně se blíží. Od července se uzavřou Husovické tunely

Řidiče v Brně čeká v létě největší zkouška trpělivosti za poslední léta. Ačkoliv se díky značným mohlo zdát, že doprava v Brně už horší být nemůže, opak bude bohužel pravdou. Od 1. července do konce srpna totiž nechá Ředitelství silnic a dálnic zcela uzavřít Husovický tunel, aktuálně hlavní dopravní tepnu městského okruhu mezi severem a východem Brna. Řidiči tak budou muset využít objízdné trasy.

Rekonstrukce Husovického tunelu se bude týkaz obnovy technologických a řídicích částí stavby, které už dosáhly hranice své životnosti. V plánu je například výměna osvětlení, oprava telefonního spojení, modernizace a doplnění zařízení pro rádiové volání pro soulad frekvencí, které užívá integrovaný záchranný systém, doplnění kamerového systému a celá řada dalších zařízení.

Akce byla naplánována několik let dopředu a podle mluvčího ŘSD Jana Rýdla už nešla dále odkládat. Tunel musí dělníci uzavřít celý. Stávající zařízení je totiž ovládáno jen z jednoho místa a neumožňuje zachovat provoz v části tunelu.

Objízdné trasy povedou přes Provazníkovu

Objízdné trasy povedou ve směru na Olomouc třídou Generála Píky a Provazníkovou, ve směru na Svitavy ulicemi Provazníkova, Merhautova a Porgesova. Vozidla nad 3,5 tuny budou v obou směrech objíždět Husovický tunel ulicemi Provazníkova, Drobného a Sportovní.

Zároveň pokračuje i uzavírka Zábrdovic, pro obyvatele

Dopravní situace se bude ještě víc komplikovat kvůli probáhající uzavírce Zábrdovického mostu, který by mohl jinak sloužit jako objízdná trasa. 

Východ Brna bude dopravně odříznutý. Uzavře se také Otakara Ševčíka

Souběžně bude neprůjezdná také ulice Otakara Ševčíka, kterou se chystá Ředitelství silnic a dálnic opravit. Omezení bude v úseku od křižovatky s Táborskou po most. Konkrétní podoba omezení je zatím ještě v jednání, předběžně se počítá se zachováním průjezdu v režimu 1+1, možné by mělo být také odbočit na Ostravskou. 

ČTĚTE TAKÉ: Východ Brna zůstane v létě bez tramvajového spojení. Šaliny nepojedou do Líšně a do části Cejlu

Následující léto bude pro obyvatele zejména východní části Brna dopravně velmi komplikované. Vedle zmíněných uzavírek se totiž odkloní i tramvajová linka č. 8, která bude končit v Juliánově. Dopravní obslužnost obstarají autobusy.

Foto Mapio.net

Štítky Husovický tunel, uzavírka, opravy, řsd, doprava, Brno, tunel, Ředitelství silnic a dálnic, léto, Otakar Ševčík, Olomouc

Vrchol dopravního pekla v Brně se blíží. Od července se uzavřou Husovické tunely  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.