Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

U letiště v Medlánkách spadl vírník, dva lidé se lehce zranili

Mezi brněnskými Medlánkami a Komínem dnes odpoledne spadl do pole vírník. Pilot i pasažér z nehody vyvázli s lehkými zraněními. ČTK to řekl mluvčí policistů Petr Zámečník.

"Podle dosavadních zjištění měl pilot technickou závadu při letu a pokoušel se nouzově přistát. Došlo k poškození stroje a lehkému zranění pilota i spolupasažéra," uvedl Zámečník.

Mluvčí jihomoravských záchranářů uvedla, že oba muži měli jen povrchová zranění, jeden dokonce zůstal na místě nehody, druhého odvezla sanitka do nemocnice.

Na místě zasahovali i hasiči. "Jako u každé nehody jsme provedli protipožární opatření, museli jsme odpojit akumulátor vírníku. Z poškozeného stroje vyteklo asi 80 litrů paliva do řepkového pole," uvedl mluvčí hasičů Petr Příkazký.

Potíží s letouny bylo včera více

Příčiny nehody vyšetřují policisté spolu s inspektorem Letecké amatérské asociace České republiky.

 

Nejde o jediný případ, kdy se dnes dostala do potíží posádka lehkého letounu. Dopoledne nouzově přistálo ultralehké letadlo na poli u obce Blíževedly na Českolipsku, pilot vyvázl bez zranění, informovala ČTK mluvčí krajských hasičů Zdenka Štrauchová. Na místo vyjelo pět jednotek hasičů. V době jejich příjezdu se v kabině letadla ani okolí nikdo nenacházel. Pilot mezitím odešel shánět odtah pro havarovaný stroj, uvedla mluvčí.

 

Autoři | Foto HZS

Štítky ČR, letectví, nehoda, Brno, Medlánky, úraz, havárie, Brno-Komín, Česko, okres Česká Lípa, Blíževedly

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U letiště v Medlánkách spadl vírník, dva lidé se lehce zranili  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.