Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Nehoda auta a kamionu dnes ráno zcela uzavřela hlavní tah na Uherské Hradiště

Kvůli srážce auta a kamionu byla dnes ráno u Nevojic na Vyškovsku dvě hodiny zavřená silnice číslo I/50, hlavní tah z Brna na Uherské Hradiště a dál na Slovensko. Po 08:00 se začalo jezdit kyvadlově. Potvrdil to mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška. Podle mluvčí jihomoravské záchranky Michaely Bothové se lehce zranil jeden muž. Silnice by měla být zcela průjezdná kolem 11:00, čeká se na odtah nákladního auta, uvedla mluvčí policie Alice Musilová.

Nehoda se stala okolo 6:00 mezi Bučovicemi a Nesovicemi, v místě vznikla kolona. Mikoška uvedl, že na silnici vytekly pohonné hmoty z kamionu. „Unikly na silnici v délce asi 80 metrů. Zasypali jsme to sorbentem.Zachytili jsme dalších 40 litrů nafty a z nádrže jsme přečerpali asi 150litrů," uvedl Mikoška. Dodal, že hasiči zajistili místo proti požáru.

Auta jezdila objízdnou trasou okolními obcemi. Po 8:00 se začalo jezdit kyvadlově. Původně měla být silnice zcela průjezdná kolem 9:00, ale kvůli čekání na odtah nákladního auta odhad zprůjezdnění zvýšil. Podle Musilové zatím nelze určit příčinu nehody ani výši škody.

Na místě zasahovala i záchranná služba. „Ošetřili jsme jednoho muže. Bylpři vědomí, s lehkým zraněním jsme ho převezli do vyškovské nemocnice," řekla Bothová.

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky nehoda, Bučovice, Nevojice, Nesovice, silnice, Uherské Hradiště, Jaroslav Mikoška, Slovensko, Brno, okres Vyškov, Nemocnice Vyškov

FOTO: Nehoda auta a kamionu dnes ráno zcela uzavřela hlavní tah na Uherské Hradiště  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.