Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Východ Brna zůstane v létě bez tramvajového spojení. Šaliny nepojedou do Líšně a do části Cejlu

Východ Brna zůstane v létě bez tramvajového spojení. Dopravní podnik bude v červenci a srpnu opravovat druhou část ulice Cejl, tudíž zůstane bez obsluhy zastávka Tkalcovská a Francouzská. Tramvaje nepojedou ani do Líšně a na Stránskou skálu, protože se bude opravovat trať podél ulice Jedovnické od rozvětvení na Stránskou skálu až po Novolíšeňskou, řekl dnes na tiskové konferenci generální ředitel podniku Miloš Havránek. Pokračuje oprava Zábrdovické a Zábrdovického mostu.

Linka 11 přes léto nepojede vůbec, dvojka bude zase končit na Körnerově

Cejl se bude opravovat v dosud neopravené části od Soudní až po křižovatku s Vranovskou, kde se bude opravovat i kolejový trojúhelník. „Linku 3 odkloníme k vozovně Husovice, linka 4 pojede odklonem přes Milady Horákové a Jugoslávskou. Linka 11 nebude přes léto v provozu a častěji kvůli tomu pojedou linky 3 a 11. Linka 2 bude na Cejlu končit za zastávkou Körnerova, pojedou na ní obousměrné tramvaje," popsal dopravní opatření provozní ředitel Jan Seitl.

Vznikne nová linka x11

Aby zůstala obsloužená oblast okolo hypermarketu Albert, bude jezdit také autobusová linka x11. Vyjede z Jugoslávské přes ulice Přadláckou, Bratislavskou, Cejl, Tkalcovskou, Plynárenskou, Radlas, zpět na Cejl a Malinovského náměstí. „Autobus pojede k pěší lávce v ulici Pastrnkova a bude zde možné přejít na autobusy 55, 58, 201 a 202," vysvětlil Seitl.

V současnosti se také opravuje trať v Bubeníčkově ulici. Až se na konci listopadu otevře Zábrdovická, pojedou díky tomu tramvaje na Starou osadu po nové trati.

Osmička bude odkloněna do Juliánova

Kvůli opravám v Jedovnické bude linka 8 odkloněna do Juliánova a linka 10 bude jezdit do zastávky Krásného, pojedou na ní obousměrné tramvaje. „Lidé budou jezdit do Líšně autobusy 55 a 78, které budou jezdit častěji a nasadíme na ně kloubové autobusy," řekl Seitl. Dopravní podnik také v rozvětvení na Stránskou skálu a do Líšně instaluje v Brně první rychlostní výhybky. Obě stavby budou stát dohromady 165 milionů korun.

Naopak před prázdninami skončí opravy na Slovanském náměstí a v Chodské, díky čemuž se vrátí do své trasy trolejbusová linka 32.

Autoři | Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda

Štítky šalina, oprava, tramvajová trať, Cejl, Líšeň, stránská skála, Brno, léto, Zábrdovický most, Milada Horáková, Juliánov, Albert Česká republika, Dopravní podnik města Brna

Východ Brna zůstane v létě bez tramvajového spojení. Šaliny nepojedou do Líšně a do části Cejlu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.