Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Léto přinese na D1 dopravní peklo. Opravovat se bude nejvíce kilometrů dálnice v historii

V létě čeká řidiče další radosti na silnicích. HLavní česká dálniční tepna letos nabídne nejvíce dopravních omezení v historii. Už v roce 2013 začala modernizace D1 mezi středočeskými Mirošovicemi a Brnem. K stávajícím pěti úsekům dopravního omezení přibudou během léta ještě další dva.

V součtu 19 kilometrů na úsecích Koberovice - Humpolec a Devět křížů - Ostrovačice čeká na opravy letos v létě. Silničáři ještě ani u jednoho z úseků neukončili výběrové řízení na stavební práce. Přesný termín začátku oprav proto zatím není znám.

„Termíny zahájení v tuto chvíli neznáme,“ uvedl mluvčí ŘSD Jan Studecký, neoficiálně se ale počítá s červnem nebo červencem. Celková délka opravovaných kilometrů na sedmi úsecích D1 se pak vyšplhá až na číslo 71. 

„Řidičům především doporučuji trpělivost. Pokud by se rozhodli dálnici nevyužít, strávili by na cestách více času,“ uvedl mluvčí ÚAMK Igor Sirota.Nejvíce by se měli řidiči obávat kolon o svátcích, v pátečních odpoledních hodinách a v pondělí ráno. „Je lepší plánovat cestu ne podle toho, jak to řidičům vyhovuje, ale s ohledem na dopravní situaci,“ dodává.

Modernizace celé dálnice D1 by měla skončit v roce 2021. Hotových je však prozatím pouze 13 z celkových 21 úseků.

Autoři | Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda | Zdroj ČT

Štítky d1, kolony, opravy, léto, Brno, Dálnice D1, dálnice, Mirošovice, Ředitelství silnic a dálnic, Ústřední automotoklub České republiky, Humpolec, Ostrovačice, Koberovice

Léto přinese na D1 dopravní peklo. Opravovat se bude nejvíce kilometrů dálnice v historii  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.