Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Přechod na opravené Údolní v Brně nakonec bude, město ho nechá po tlaku obyvatel dodělat

Přechod pro pěší přes Údolní ulici u křižovatky s Grohovou a Všetičkovou by měl vzniknout v Brně do konce června. Minulý týden o něm jednala primátorka Markéta Vaňková a radní Petr Kratochvíl (oba ODS) s policií. Vaňková to řekla novinářům. Policie přechod na rekonstruované ulici původně nepovolila kvůli její šířce, nyní se ulice zúží pomocí vodorovného dopravního značení.

Vedení města tím řeší množství stížností od obyvatel, které rozladila absence byť jediného přechodu po ukončení dlouhodobé rekonstrukce, jež skončila před měsícem.

Pochybilo minulé vedení města, tvrdí primátorka

Údolní se rekonstruovala od křižovatky s Úvozem až na náměstí Míru. Na kilometr dlouhé ulici jsou nyní pouze dva přechody na horním a dolním konci. „Je to chyba minulého vedení města, které nedostatečně komunikovalo s policií. A jelikož předpisy neumožňují udělat přechod na 11 metrů široké silnici, tak tam není," řekla Vaňková.

NAPSALI JSME: Rekonstrukce Údolní za stovky milionů nepomohla chodcům ani cyklistům

Budeme důslednější, slibuje Vaňková

Po zúžení pomocí dopravního značení už bude ulice splňovat předpisy pro zřízení přechodu. „Nyní Brněnské komunikace nachystají projekt, policie jej odsouhlasí a odbor dopravy vydá rozhodnutí," popsala postup Vaňková. Město podle ní musí být u dalších projektů mnohem důslednější, aby se neřešily problémy až po ukončení stavby.

V minulosti lidé kritizovali například sloup umístěný přímo doprostřed chodníku v ulici Milady Horákové, v řadě případů město při rekonstrukcích ulic neřeší požadavky pro cyklodopravu. V nejbližších letech by se z velkých ulic měly rekonstruovat druhá část Údolní, Veveří, Štefánikova či Benešova.

Autoři | Foto Eliška Veselá

Štítky údolní, přechod, chodci, rekonstrukce, Markéta Vaňková, policie, Brno, ODS, radnice, Milada Horáková

Přechod na opravené Údolní v Brně nakonec bude, město ho nechá po tlaku obyvatel dodělat  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.