Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Od soboty se na celé léto uzavře silnice mezi Útěchovem a Adamovem

Na celé léto se pro řidiče zcela uzavře silnice mezi Útěchovem a Adamovem na Brněnsku. První část oprav začne na okraji Adamova a skončí u hradu Ronov, půjde tak zhruba o 1,6 kilometru silnice. Rekonstrukce vyjde celkem na 7,5 milionu korun. Řidiči budou muset jezdit objížďkou po trase Adamov, Olomučany, Šebrov-Kateřinu a Vranov.

Cesta mezi Útěchovem a Adamovem byla vybudována jako lesní odvozní cesta, od 80. let minulého století ji používá veřejnost i pro automobilovou dopravu. Jde o jednu ze dvou komunikací spojujících Adamov s Brnem, která nyní dostane zbrusu nový povrch.

NAPSALI JSME: Od 1. června se na rok zcela uzavře Lužánecká ulice

„Školní lesní podnik (ŠLP) Masarykův les Křtiny Mendelovy univerzity v Brně vnímá potřebu obnovy vozovky a zvýšení bezpečnosti provozu na této původně pouze lesní cestě, která je využívána převážně veřejností k osobní automobilové dopravě, cykloturistice, ale i zásobování,“ uvedla vedoucí oddělení správy majetku ŠLP Křtiny Marie Procházková.

Opravu financuje právě ŠLP spolu s městem Adamov a Jihomoravským krajem. „Prosíme veřejnost jak o pochopení dočasné uzavírky komunikace, tak zvýšeného provozu na objízdných trasách a pohybu stavební techniky. Doufáme, že řidiči a cyklisti pak od září nový povrch ocení,“ dodala Procházková. 

Uzavírka potrvá od 1: června do 31. srpna letošního roku.

Foto Mendelova univerzita

Štítky Útěchov, Adamov, cesta, rekonstrukce, uzavření, silnice, Olomučany, Ronov, Brněnsko, Marie Kotrbová, Mendelova univerzita v Brně, Brno, Jihomoravský kraj

Od soboty se na celé léto uzavře silnice mezi Útěchovem a Adamovem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.