Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na důležitých křižovatkách v centru Brna dnes ráno přestaly fungovat semafory

Krátce před osmou hodinou ráno dnes přestaly na sedmi rušných křižovatkách v centru Brna fungovat semafory. Dopravní problémy byly hlavně v Husově a Kounicově ulici a v Úvozu. Podle Brněnských komunikací se závady podařilo opravit zhruba za hodinu.

Na křižovatkách řídili provoz policisté. Semafory nefungovaly na křížení ulic Kounicova a Kotlářská, Kounicova a Nerudova, Úvoz a Tvrdého, Úvoz a Údolní, Husova a Solniční a Husova a Joštova. 

„V oblasti Veveří došlo dnes ráno k výpadku elektřiny, semafory nefungovaly asi 45 minut. Naši technici začali na závadě okamžitě pracovat," uvedla mluvčí Brněnských komunikací Vladimíra Navrátilová s tím, že k podobným výpadkům dochází pouze výjimečně.

Přestože těmito trasami projíždí i vozy městské hromadné dopravy, větší zpoždění nevznikalo. „Může docházet k drobnému zdržení v místech, kde musí vozy hromadné dopravy odbočovat z vedlejší ulice na hlavní, ale žádné větší komplikace v souvislosti s tímto omezením nenastaly," uvedla mluvčí Dopravního podniku města Brna Hana Tomaštíková.

Podle údajů na webu Centra dopravních informací budou semafory opět funkční až v 11:00, technikům se však podařilo opravit závadu dříve.

Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda | Zdroj ČTK

Štítky semafory, Brno, centrum, Dopravní podnik města Brna, Veveří

Na důležitých křižovatkách v centru Brna dnes ráno přestaly fungovat semafory  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.