Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Od pondělí mohou policisté zakázat vjezd autům do Táborské ulice v Brně

Policisté a strážníci budou moci od pondělí operativně zakázat autům vjezd do Táborské a Nezamyslovy ulicie ve směru do centra Brna. Domluvili se na tom zástupci Brna, městské části Židenice a firmy Brněnské komunikacemi s policisty a strážníky při jednání, které inicioval dopravní podnik ve snaze zabránit dalším extrémním zpožděním tramvají kvůli kolonám osobních aut. Tramvaje zde v ranní špičce obvykle nabírají až půlhodinové zpoždění, v úterý zde dokonce uvízlo 20 tramvají a měly zpoždění až 55 minut.

„Děkujeme za vstřícnost, kterou všichni projevili. Naší prioritou je udržet fungování MHD ve městě. Dopravní kolaps měl tento týden zásadní dopad na provoz nejen v Židenicích, ale sekundárně ovlivnil MHD v ostatních částech města," uvedla mluvčí dopravního podniku Hana Tomaštíková

Na špatnou situaci tento týden permanentně upozorňoval místostarosta Brna-Židenic Petr Kunc (Společně pro Židenice). Situace byla tak kritická, že lidé vystupovali z tramvají, aby šli kus pěšky, a na další zastávce nastupovali do tramvaje, která jela před tou, z níž vystoupili.

Na situaci se podepisuje uzavírka Zábrdovického mostu a zúžení ze čtyř pruhů na dva okolo Zvonařky. V ranní špičce je situace problematická v Brně i bez uzavírek, v případě mimořádností doprava téměř kolabuje.

Vedle operativního uzavření Táborské pro auta budou policisté usměrňovat dopravu i na odbočce z Ostravské a Olomoucké směrem na Křenovou, protože proud aut z této strany výrazně zpomaluje průjezd aut po Táborské. „Od těchto opatření si slibujeme, že pomohou řešit případné komplikace v ranní špičce a cestující se tak bez větších problémů dostanou tramvajovými linkami 8, 10 a 12 do centra," řekla Tomaštíková.

Současná etapa stavby na Plotní a Dornychu, která omezuje provoz kolem Zvonařky, má skončit 31. května. Do konce srpna se má ale dělat druhá strana silnice. Příští týden se má o další etapě jednat a na stole bude i varianta, že se s touto opravou počká, až bude Dornych hotový.

Autoři | Foto ilustrační foto, MMB

Štítky zákaz vjezdu, táborská, doprava, kolaps, policisté, dpmb, Brno, Židenice, Dopravní podnik města Brna, Petr Kunc, Ústřední autobusové nádraží Zvonařka

Od pondělí mohou policisté zakázat vjezd autům do Táborské ulice v Brně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.