Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na provizorním mostě přes Novomlýnské nádrže budou kamery měřit rychlost

Na provizorním mostě přes Novomlýnské nádrže na silnici první třídy z Pohořelic do Mikulova nainstaluje Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) kamery, které budou snímat rychlost projíždějících aut. Na mostě je totiž povolena pouze dvacetikilometrová rychlost, kterou mnozí výrazně překračují a policie nemá takovou kapacitu, aby zde mohla často a pravidelně měřit. Provizorní mostní konstrukce při překračování rychlosti více trpí a je potřeba, aby most vydržel do stavby nového v příštím roce.

Přestože na místě je provizorium teprve od listopadu, už třikrát jej museli silničáři krátkodobě uzavřít kvůli opravě. „Když kamion projede místo dvacítky padesátkou, tak dynamický ráz je úplně jiný," ředitel brněnského závodu ŘSD David Fiala.

ŘSD nyní v soutěži hledá dodavatele kamer a potřebného technického vybavení, které bude stejné, jaké se používá na dálnici v místě omezení. Kamery snímají pohyb vozidla a vyhodnocují průměrnou rychlost. „Dohodli jsme se na tom s policií, Jihomoravským krajem i Pohořelicemi. My zajistíme techniku," řekl Fiala. Pokutu za překročení rychlosti budou řidiči automaticky dostávat od úřadu v Pohořelicích.

Techniku pro úsekové měření rychlosti využijí silničáři poté na dalších místech, kde to bude potřeba. „Podobný případ byl předloni, kdy se jezdilo omezenou rychlostí po podepřeném mostě kolem Černé Hory," připomněl Fiala silnici z Brna na sever. Rychlost na mostě byla omezená kvůli jeho stavu a nakonec musel být předčasně zcela uzavřen, protože další zatížení už by nevydržel.

Autoři | Foto repro foto ČT

Štítky Nové Mlýny, most, provizorní, rychlost, měření, kamery, videokamera, Ředitelství silnic a dálnic, Pohořelice, Tim Hamilton, Mikulov, Jihomoravský kraj, nádrž, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na provizorním mostě přes Novomlýnské nádrže budou kamery měřit rychlost  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.