Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Cyklobus na trase Brno – Vídeň se osvědčil. Město ho bude finančně podporovat i letos

Brno po loňském pilotním provozu znovu podpoří víkendový cyklobus, který vozí zájemce na cyklostezce Brno - Vídeň. Pro letošní rok radní navrhují podporu 100.000 korun. Autobus vyjíždí během sezony vždy ráno v 8:00 z Brna obvykle do příhraniční oblasti na moravské i na rakouské straně. Zpět vyjíždí v 17:00 a využijí jej ti cyklisté, kteří nejedou do Brna zpět na kole.

Podle radního Petra Hladíka (KDU-ČSL) byl loni o cyklobus velký zájem. Za autobusem je připojený vozík pro kola a cyklisté mohou nasednout nejen v Brně, ale také v Židlochovicích. Někdy jede cyklobusem i průvodce. Výjimečně dojede autobus až do Vídně. Zájemci si vždy musí rezervovat místo na webu cyklostezky Brno - Vídeň. Dotaci města na provoz musí ještě schválit zastupitelé 9. dubna.

Po letech úsilí obcí na české straně stezky včetně Brna, které jsou členy dobrovolného svazku obcí, je možné jet z Brna na kole až k hranicím mimo rušné silnice, a to buď po samostatné cestě, výjimečně po silničkách s minimálním provozem. Před dvěma lety se také svazek domluvil s Rakušany, že cyklostezka získá jednotné značení i na rakouské straně.

Celá trasa z Brna do Vídně měří 170 kilometrů, přičemž moravská část má 80 kilometrů. Slavnostní zahájení sezony se letos uskuteční 27. dubna v Hrušovanech nad Jevišovkou.

Autoři | Foto BMHD.cz, ilustrační foto

Štítky Rakousko, doprava, rekreace, cykloturistika, Brno, cyklobus, Vídeň, cyklostezka, Petr Hladík, KDU-ČSL, Židlochovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklobus na trase Brno – Vídeň se osvědčil. Město ho bude finančně podporovat i letos  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.