Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Řidiči pozor! V sobotu se na pět měsíců uzavře most na Žabovřeské

Brněnští řidiči musí od soboty počítat s významnou uzavírkou na městském okruhu v úseku Žabovřeská. Most na mimoúrovňové křižovatce Kníničská v Brně se pro řidiče v sobotu 30. března uzavře. Uzavírka potrvá kvůli opravě až do konce srpna. Objížďky jsou rozdílné pro auta do 6,5 tuny a nad 6,5 tuny.

Omezení ve všech směrech

Od Bystrce nepůjde najet na velký městský okruh ke Královopolským tunelům, v opačném směru nepůjde jet od Pisárek do Bystrce. Auta do 6,5 tuny sjedou ve směru z Bystrce z Kníničské u komínské vozovny a pojedou po Hlavní, Štursově, Horově a Bráfově, kde se napojí na velký městský okruh směrem ke Královopolským tunelům. V opačném směru auta pojedou po velkém městském okruhu až na kruhový objezd v Hradecké ulici, kde se otočí do opačného směru a budou pokračovat směrem na Bystrc.

Objízdná trasa pro vozidla nad 6,5t.

Auta nad 6,5 tuny budou muset jet z Bystrce dlouhou objížďkou po Obvodové ulici, po Staré dálnici a přes Kohoutovice na mimoúrovňovou křižovatku Hlinky. V opačném směru budou stejně jako auta do 6,5 tuny jezdit přes kruhový objezd v Hradecké.

Zastávka Štursova bude zrušena

Kvůli uzavírce bude také zrušena zastávka Štursova ve stejnojmenné ulici, která slouží ve dne dvěma trolejbusovým a dvěma autobusovým linkám. Zároveň bude znemožněno odbočení vlevo z Kroftovy ulice do Štursovy v Žabovřeskách. Stejně tak bude zakázáno odbočovat vlevo do Jundrova na Veslařskou po sjezdu z Kníničské.

Objízdná trasa pro vozidla do 6,5t.

Lidé, kteří budou chtít jet do Jundrova od Bystrce, budou muset projíždět starou zástavbou v Komíně a kolem trolejbusové vozovny. Ti, kteří pojedou do Jundrova z velkého městského okruhu od Královopolských tunelů, budou muset sjet v Žabovřeskách na Přívrat a jet přes Žabovřesky. Variantou ještě je sjet z Kníničské doprava podle přikázaného směru jízdy kolem komínské vozovny a otočit se na kruhovém objezdu v Hlavní ulici.

 

Autoři | Foto VMO

Štítky kníničská, křižovatka, uzavírka, stavba, Bystrc, Silnice I/42, Brno, kruhový objezd, Žabovřesky, Jundrov, Pisárky

Řidiči pozor! V sobotu se na pět měsíců uzavře most na Žabovřeské  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.