Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policie trestá hazardéry za volantem, za jízdu bez pásu hrozí pokuta dva tisíce a tři trestné body

Na Znojemsku si policisté došlápli na řidiče, kteří nepoužívají bezpečnostní pásy. Patříte mezi ně? Přichystejte si peněženku.

 Používání bezpečnostních pásů by mělo být automatické, neboť je ze zákona povinné. Mnozí řidiči však toto pravidlo nerespektují, čímž zákon o provozu na pozemních komunikacích porušují. Za tento přestupek by měl řidič počítat s pokutou a trestnými body. Svoje o tom ví pětatřicet hazardérů za volantem, které policisté pochytali v pondělí v okolí Znojma. 

Hned v prvních čtyřech hodinách od zahájení akce zaplatilo pokutu dvacet nezodpovědných a během dne se jejich počet ještě navýšil. Pro velký úspěch se na konci týdne zátah na nepřipoutané šoféry opakoval a opět se dvě desítky z nich vrátily o několik set korun lehčí. 

"Většinou se jednalo o částku pět set korun, ale na místě lze uložit příkazem až dva tisíce. V evidenční kartě řidiče se jim za tento dopravní přestupek objeví ještě i tři trestné body," uvedla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, řidiči, pokuta, doprava, okres Znojmo, Znojmo

Policie trestá hazardéry za volantem, za jízdu bez pásu hrozí pokuta dva tisíce a tři trestné body  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.